dinsdag 22 december 2009

Het langverwachtte verslag van Limburg226 door Dries


Limburg 226, eentje om in te kaderen.

Een heel korte versie van het verslag zou als volgt kunnen luiden : doel onder de 10.00 h. Eindtijd 9.38h. Opdracht geslaagd. Maar…‘k vrees dat ‘k daarmee Fré (Vandermersch) in m’n nek krijg. ‘k Zal dus maar iets beter m’n best doen.
De dag kondigde zich al vroeg aan zondag 23 augustus. Om 4 uur ging de wekker. Dunne nevelslierten gingen over de Limburgse weide waar ‘k de nacht onder een magnifieke sterrenhemel had doorgebracht. Veel slapen had ‘k niet gedaan maar wel goed gerust. De oorzaak van een mindere slaap was een geblokkeerde nek. De zaterdagmorgen kreeg ik tijdens het omkijken plots bezoek van een scherpe pijn in de nek. Het hoofd naar links draaien lukte ook niet zo goed meer. Een beetje paniekerig dan maar naar Johan met de gouden handen gebeld. Hij was gelukkig thuis. Een paar gerichte rukken brachten soelaas wat de beweeglijkheid betrof maar ‘k wist dat er wel wat spierreactie zou volgen. De bivakspullen opgerommeld en op weg naar de parking van Het Dommelhof in Neerpelt. Daar aangekomen ontbeten en me nog uurtje te rusten gelegd op de parking. Rond kwart voor zes begonnen steeds meer mensen aan te komen dus kroop ik maar uit de slaapzak en begon m’n fiets ineen te vijzen, bandjes oppompen met de hulp van een bereidwillige medestrijder (Olivier Cornelis), bussen te vullen, gellekes op de fiets te binden (zakje vooraan, eentje achteraan want de bevoorrading bestond alleen uit drank en ‘k ben nogal een smulsmurf).Dan met het hele hebben en houden naar de wisselzone. ‘k Had startnummer 10 gekregen (kreeg al de goede raad van een vriend om voor volgend jaar startnummer 3 te reserveren…). Nog maar net daar aangekomen of m’n GSM begon vol te lopen met SMS met tips van de coach. Een beetje keuvelen met onbekenden en dan richting kanaal waar Loïc me nog wat moed insprak. Dat kwam niet echt ongelegen want het zwemmen wil dit jaar nog wat minder lukken dan anders. Om de zwemdemonen in hun kot te houden had ‘k zelfs de wetsuit van Katelijne geleend omdat die veel soepeler is in de schouders. Het water was aangenaam warm 22.5° kregen we net voor de start te horen. Toen iedereen netjes in het water lag werd er een minuut stilte gehouden voor Kristel (de verongelukt echtgenote van Wim van de Wielle).
Het water was zo helder dat je op een paar meter van de kant de bodem kon zien. Het werd een heel rustige start. Weinig gewriemel, voor iedereen plaats genoeg. Voor het eerst dit jaar ook “no panic in the water”. Na een km vond ik voetjes om aan te hangen maar ‘k botste er steeds tegen zodat ‘k na het keerpunt besliste om maar m’n eigen (kromme) weg te gaan. Het goed gevoel bleef heel de terugweg met me meezwemmen. Bij het naar de wisselzone lopen merkte ‘k hoe dat kwam 1h 11’ 25” stond er op m’n Suunto. Allez een 4tal minuten trager dan vorige keren maar ’t kon me niet deren. Vanaf nu kon het alleen nog maar leuker worden.
Na een 2’25” wissel zat ik op de fiets en kon het brommeren beginnen over de rustige Limburgse wegen. Mooi parkoertjes met goede asfalt (op een strook van 6.5 m na). In de eerste helft een 3tal nijdige bochtjes die je nogal traag moest nemen en om je dan terug te lanceren. De 2° helft begon met lange rechte stukken aan de rand van het bos waar de wind vrij spel had (en in het nadeel stond). Dan een passage door het centrum van Achel met terug wat bochtjes gevolgd door nog een stuk met lange rechtdoorstukken gesplitst door een rondpunt en dan de brug over het kanaal om tenslotte naar het Dommelhof voor een U turn en een drinkbus. 49’ na de eerste ronde. ‘k Wist toen al dat het nevendoel (beneden de 5 uur fietsen) voor een ander keer zou zijn want ‘k verwachtte wel wat verval tijdens de laatste ronden. Geen nood ‘k bleef m’n weg verder zoeken door het deelnemersveld. Na de derde ronde zag ‘k wat TTK schimmen die op weg waren naar de wisselzone voor de 113. De verbale ondersteuning op de brug van nobele onbekenden deed bij elke doortocht weer deugd. Het lukte om de eerste 3 ronden onder de 50’ te houden en de volgende 2 onder de 51’ maar dan kwam er toch wat sleet op het machientje. ‘k Zakte niet zoals in Lanza en UK als een pudding in elkaar de laatste 30 km maar die laatste ronde kostte me toch bijna 53’. Ondertussen waren ook de 113ers op het fietsparkoers verschenen. ‘k Zag Frederik Rapé en Alex en Martine en we wisselden een korte groet. Bij het binnenrijden/lopen van de wisselzone verloor ‘k een schoen waarvoor ‘k rechtsomkeer kon maken en het duurde ook wel efkes voor ‘k die 10 gellekes in dat kleine achterzakje gepropt kreeg, dan nog een flinke laag antifrictioncrème op liezen, oksels en tepels om stormschade te vermijden, de zonnewering op en 3’ later kon ‘k aan m’n lievelingsprogramma beginnen. Bij het uitlopen van de wisselzone zag ‘k m’n zus en haar 2 kinderen die zo vriendelijke waren geweest om de verre verplaatsing te maken om me voortuit te schreeuwen. Ondertussen was de beloofde hitte ook gearriveerd. ‘k Vond al snel een redelijk tempootje dat goed aanvoelde en het eerste stuk dat langs het kanaal was lag grotendeels in de schaduw. Daar kwam de koploper (Dave op dat moment) me al tegemoet. Niet zover daarachter liep Mieke. Die zag er heel fris,heel sterk en heel erg gefocused uit. Na de bevoorrading langs het water. Kwamen ook de eerste 2 van de 113 me voorbijgesjeesd (Tim en Bart). Net na het keerpunt zag ‘k dat Frederik Sleutel in zijn zeer typische stijl razendsnel naderde.
Bij het 2° maal passeren aan de wisselzone had ‘k aan m’n neef Viktor gevraagd om ergens een fles water op te snorren want bij deze temperatuur zou m’n motor (die bekendstaat om z’n gulzigheid en snel chaufferen) wel snel gaan oververhitten. Na het hete rondje in het centrum van Neerpelt (weinig beschutting, weinig wind) kreeg ik m’n fles aangereikt en goot ‘k ze grotendeels over m’n hoofd. Halverwege het kanaal was er een klein haventjes met een waterkraantje. Enkele supporters stonden daar flessen te vullen. ‘k Stopte daar zowel tijdens de heen- als tijdens de terugloop om de fles te vullen en steeds kreeg ik 2 flessen in de nek gegoten zodat ik erin slaagde om het hoofd koel te houden. Voor aleer ik voor de 2° keer het keerpunt kon bereiken kreeg ‘k een schouderklopje van een voorbijstormende Fré (Sleutel) die op weg was naar een schitterende 2° plek in de 113. LoÏc (die bezig is aan een pechreeks dit jaar) zou later beweren dat niemand Fré kon bij houden omdat ze allemaal hun enkels verzwikten in de gaten die achterbleven nadat hij de stenen uit de grond gelopen had. Tijdens de 2° ronde kon ‘k ook even meelopen met Luc Vanmaele. Altijd leuk om met iemand mee te lopen en een woordje te kunnen babbelen. Het doet de tijd wat sneller verstrijken. Aan m’n grote tenen was er iets aan het groeien merkte ’k. Het werd steeds pijnlijker. Met een knal (die alleen voor mij hoorbaar was) ging eerst de linker en toen de rechterblaar open en daarmee was ook het ongemak ook weer verdwenen. Tijdens m’n derde ronde versnelde Luc (of was ik het die vertraagde). Hij maande me aan om goed te doseren zodat ‘k hem liet gaan. Het tempo was ondertussen wat gezakt maar bleef toch nog menselijk. ‘k Voelde dat ‘k een vlotte beenturnover bleef houden. ‘k Werd wel moe maar niet steenmoe. De laatste ronde riep Loïc me nog toe dat ze voor mij allemaal aan ’t sterven waren, dat de toptien in zicht kwam en dat ‘k gewoon rustig verder moest lopen. Om een of andere reden was dat toch het signaal om de tandjes op elkaar te zetten en het tempo terug wat op te drijven. Top tien binnenlopen lukte nog wel. Mieke te pakken krijgen niet meer. Fier als een gieter liep ‘k na 3 h 17’ binnen.


Bedankt Dries .

dinsdag 24 november 2009

Verslag IM Arizona door Luc Vanmaele


Hallo iedereen! Het zit er weer eens op en ik ben echt heel tevreden met mijn eindtijd van 10u22. De laatste dag en uren voor de wedstrijd is alles naar wens verlopen en heb ik zonder stress en zonder het minste probleem naar de start kunnen toeleven. 's Morgens op om 04u30, beetje eten en dan de gezellige drukte van de wisselzone met 2500 ironman in spe. Een kwartuur voor start al in het frisse water (17° C) en dat viel wat tegen maar anders kon ik helemaal achteraan starten. Het zwemmen was met 1u11' matig goed maar ik zat voor het grootste deel van het traject in een segment waar heel wat atleten zaten en dus kreeg ik konstant wat trekken en duwen te verwerken en dat is niet bevorderlijk voor de tijd, het was een voordeel dat het water drinkbaar was want je krijgt wel het een en ander binnen! Soms leek het meer op een gevecht op leven en dood dan stijlvol zwemmen! Na de eerste wissel dan de fiets op en er was toch wel behoorlijk wat wind bij het weggaan van Tempe en dat zie je aan de splittijden : heen 1u, terug dan maar 45' met de wind van achter en licht hellend naar beneden, topsnelheid 57 km/u. Het fietsen ging dus heel goed en zelfs toen in de derde ronde de wind wat draaide kon ik toch min of meer dezelfde rondetijd aanhouden. Ondertussen was het heerlijk warm 24-25°C geworden, ideaal triatlonweertje en dat in het begin vd winter! Transitie 2 ging heel vlot en na een sanitaire stop (verplicht in de toiletten, hier in puriteins America is een plasje tegen een boom uit den boze...) heb ik alles op alles gezet en het hoogst mogelijke tempo aangevat. Dat ging heel redelijk gedurende de eerste van drie ronden maar dan werd het moeilijk en vooral de vele hellingskes begonnen pijn te doen. Net voor half marathon had ik het even heel moeilijk en vreesde ik even voor een doemscenario met meer snelwandelen dan lopen maar na een verfrissing bij een aid station kon ik blijven lopen. Ik moest dan overschakelen op 'survival mode' : alleen denken aan blijven lopen, blijven lopen... het tempo kende wel wat verval. Je begint dan te rekenen en tellen (conversie miles naar kilometer zonder rekenmachine!) en ik dacht nog aan t een tijd in de buurt van 10u20. Ik heb veel 'lijken opgeraapt' en dat geeft telkens wel moed. Tijdens de derde ronde werd het iets frisser opnieuw en toen de meet stilaan in zicht kwam heb ik er nog eens alles uitgeperst om uiteindelijk te eindigen met 3u45 marathontijd en dus 10u22' eindtijd.

Ik ben supercontent want ik heb konstant kunnen blijven lopen en met de huidige voorbereiding en conditie heb ik er alles uitgehaald wat er in zat. Beter kon ik gisteren echt niet. Misschien 2 tot 3' sneller in het zwemmen maar dan moet er wat minder volk zijn. Sneller fietsen zou kamikaze werk zijn geweest, ik heb de body niet om nog sneller te gaan (33.9 km/u gemiddeld is al heel behoorlijk). Alleen in het lopen zou ik nog kunnen verbeteren en maximaal 10' winnen maar dan moet ik zowel qua intensiteit als aantal kilometers de training opdrijven. Helaas ik kom nu al tijd te kort en bovendien dreigen dan weer de blessures zoals de voorbije 2 jaar en dat heb ik er niet voor over.
In mijn age group 6° en hiermee net als in Zuid Afrika net het podium gemist (de vijf eerste kregen op het podium een trofee). Ook geen Hawaii kwalifikatie : de vier plaatsen in mijn age group werden allen direkt genomen wat te verwachten was zo vroeg na Hawaii : iedereen moet zich nog kwalificeren. Er was maar 1 leeftijdscategorie waar bij de roll down twee gelukkigen toch nog een slot konden bemachtigen, bij de meeste was het dus 0 en hier en daar eentje.
Trouwens jullie moeten de tijden van de agegroupers eens bekijken : fenomenaal, het wordt elk jaar straffer en straffer en dus moeilijker om een slot te bemachtigen.
Bij de pro's heeft Axel Zeebrouck met zijn 13° plaats een beetje ontgoocheld maar het was zijn eerste volledige en hij heeft wat leergeld moeten betalen.
Ik kan dus supertevreden terugkijken op een geslaagde wedstrijd en stillekes plannen maken voor de toekomst maar nu eerst wat chillen hé!
Met dank voor de vele aanmoedigingen : dat helpt echt wanneer je het kwaad krijgt!!! Tot in België ('t schijnt dat het geen weer is om terug te komen, misschien moet ik toch nog wat langer blijven...)
Hasta luego! Luc

vrijdag 20 november 2009

Luc Vanmaele is klaar voor IM Arizona



Hello Belgium, hier in Tempe Arizona worden de laatste voorbereidingen getroffen voor de wedstrijd van zondag. Alles verloopt naar wens en de 'moral' is goed! De voorbereiding was in die zin beter dan de voorbije 2 jaar omdat ik zonder blessures heb kunnen wat meer volume in het lopen trainen. Snelheids- en intervaltraining was er echter wel nog steeds niet bij, daarvoor had ik wat schrik voor nieuwe kwetsuren. Het klimaat hier is dat van de woestijn en dat wil zeggen 's morgens vrij koud en overdag heerlijk warm. Dat eerste kan voor problemen zorgen : het water heeft slechts 18° C en dat is ook met wetsuit vrij fris! Bij de zwemtraining van gisteren voelde ik mijn vingers niet meer bij het binnenkomen. De eerste 2 uur op de fiets zijn dan ook relatief killig. Maar eens 10u warmt het zeer snel op en dan is het heerlijk. Het fietsparcours is ongetwijfeld het snelste van het ironmancircuit dat ik al ontmoet heb : 3 ronden van 60 km met slechts heel lichte niveauverschillen in het heengaan en de grote molen aan 40 km/u in het terugkeren. Alleen de wind kan nog parten spelen maar dat is dan voor iedereen gelijk hé. Het venijn zal echter in de staart zitten : het lopen omvat 4 rondjes in een soort 8-lus en het gaat konstant lichtjes op en neer met o.m per ronde 3x over een lange brug en ook stukjes off-road. Het wordt dus weer een kwestie van doseren (maar is dat niet altijd zo?) en ook vooral van veel drinken : de lucht is hier kurkdroog (vochtigheidsgraad 5-15%) en eigenaardig genoeg zweet je hier vrij weinig maar je verliest al je vocht via de uitgeademde lucht dus zeer verraderlijk.
Wat het zondag wordt is moeilijk te voorspellen : er kan zoveel mis gaan remember Brasschaat (tikker) en Zwintriatlon (platte band) maar zonder tegenslag kan het hier een snelle wedstrijd worden. We zien wel, ik ben tevreden met een goed ingedeelde regelmatige wedstrijd zonder pech en we zien dan wel waar we uitkomen.
Start om 15u Belgische tijd zondag (8 u tijdsverschil) en te volgen op www.ironmanlive.com . Ik hou jullie op de hoogte na de wedstrijd. Vele groeten vanop het zonneterras aan het zwembad (hihi)
Luc Vanmaele

vrijdag 6 november 2009

Fré Rappé , het NY Marathon verhaal


Met een super goed gevoel ben ik terug in ons klein landje.
Hadden een gepast city weertje.

MANHATTAN wil volgens de Amerikanen zeggen; het land van de heuvels en dit mag je gerust geloven.

Dday ; marathon dag
om 04u opstaan om vervolgens 05u opgehaald te worden naar de verzamel bussen.
06u aankomst op start locatie STATEN ISLAND.

Daar wachten op grasplein (dorpen genoemd)tot uur van de start in een weer situatie van 6°C/ veel wind en motregen,
deze niet ideaal voor een tijd marathon te lopen
08u40 naar start wave begeven om 09u40 te starten
09u40 startschot(kannon).
na 02u57:15 finish bereikt dit na een zwaar en klimmend parcour
mijn tijd was goed voor 741ste plaats op de 40.0000deelnemers


Nadien hoort er ook nog wat shopping en seight-seeing bij.


groeten Rappé Frederik

donderdag 22 oktober 2009

Versag Ironman Hawaii door Yves Depoorter

Wedstrijdverslag Ironman Hawaii 10/10/2009
Yves Depoorter

Eindelijk zover, na maanden voorbereiding mijn eerste Ironman en als kers op de taart kan ik debuteren in Hawaii op het WK Ironman.
Ik land in Kona een week voor de Ironman ,op het vliegtuig vanuit San Francisco reeds veel atleten vooral uit Duitsland en Spanje.
Nog nooit zoveel fietsen weten inchecken,als vreemde eend in de bijt ben ik de enige die ook zijn surfboardje bijheeft,Hawaii zonder surf dat kon voor mij echt niet.
Het laatste weekje voor de wedstrijd bestaat voornamelijk uit rustige training ,rust en genieten.
De lange vliegreis bezorgde me wel zware benen en zeer gevoelige achillepezen ,waar ik eerder nooit last van had.
Ik kan niet rennen met mijn normale wedstrijdschoenen en beslis om ter plaatse andere schoenen te kopen (aanbod genoeg!!).na veel passen beslis ik voor een paar Newton loopschoenen die super comfortabel aanvoelen en waarin ik mijn achillessen minder belast.
De zwemtrainingen zijn een lust voor het oog ,je ontmoet Nemo en al zijn vriendjes ,ook kwam ik eens in een school dolfijnen terecht (unieke ervaring).
En plots is het daar 10 oktober, de rode stip in de agenda ,opstaan om 4uur,eten ,alles klaarstomen en 5.30 richting start ,een en al bedrijvigheid .
Ik ben bloednerveus en zie dat ik niet de enige ben ,opnieuw alles nakijken ,fiets in orde ,badmuts brilletje …
Potverdorie ik ben mijn bidon met gel vergeten in de koelkast thuis.
Nog een half uurtje voor de start,paniek paniek .. ik vraag een toeschouwer om zijn gsm te gebruiken en kan mijn vrouwtje bereiken ,schatje alsjeblieft vlug mijn bidon gel gaan halen want anders wordt het fietsen een ramp.
Schatje schiet in aktie en bij de start van de pro –atleten krijg ik mijn bidon die op dat ogenblik zijn gewicht in goud waard is.
Mijn mond is kurkdroog,zenuwen…, ik dronk meer dan genoeg.
Badmuts aan ,brilletje aan en het sop in ,beetje loszwemmen naar de start ,daar liggen we dan 1600 spartelende lichaampjes als haringen in een ton.
Bam kanonschot vanuit oorlogsfregat ,die overkwam van pearl harbour, het water trilt en iedereen begint te molenwieken,bovenblijven blik op oneindig verstand op nul en vooruitkomen,Nemo en zijn vriendjes zijn niet te bespeuren wel veel ellebogen ,voeten ,etc…
Het verschil met andere zwemwedstrijden is dat hier iedereen goed zwemt zodat je” en bloc”
verderzwemt ,je ligt geen moment alleen en het vechten duurt van start tot finisch.
Vlotte transitie ,gezwind de fiets op ,klimmetje op de kuakini road,lokaal lusje en dan de lang tocht naar Hawi,een lange sliert fietsers, in de klimmen kan ik trosjes atleten voorbijfietsen in de andere stukken kan ik mijn positie behouden.
De referees zijn heel streng, ik zie enkele fietsers een rode kaart krijgen terwijl er helemaal niet gestayerd wordt.
Gelukkig hoor je ze van ver komen(rijden op Harleys) en dan ga je eventjes extra safe fietsen .
Bij de laatste klim naar hawi steekt de wind op, bergop wind tegen ,ik fiets nog aan 22km/u het wordt ook warmer en warmer ,extra drinken, zouttabletje doorslikken en hard blijven stampen.
Na keerpunt bergaf ,gaat heel hard fiets continu boven de 50km/u handen niet meer in de beugels daar de wind genadeloos op de fiets inbeukt en je bergaf laat slingeren.
Nog 60km te gaan en opnieuw draait de wind op kop de sliert fietsers is heel wat uitgedund en je fietst als het ware alleen door de lavavelden in schroeiende hitte en tegenwind .
Mentaal heel zwaar, ik kiep liters water door mijn keelgat en over mijn gezicht,het gat in mijn tijdrithelm bovenaan is een hemelsgeschenk ,door er bidons in leeg te spuiten heb ik telkens een frisse douche.
Transitie 2 ,ik spring van mijn fiets die door een begeleider wordt aangenomen ,ik strompel naar de omkleedtent en ren naar loopparcours .
Achillespezen schreeuwen maar worden overstemd door honderden enthousiaste toeschouwers,ik kan niet onmiddellijk lopen maar schuif vooruit ,garmin vertelt me 4.1/km dat is goed moet ik blijven aanhouden.
Na 5 km zie ik enkele pro’s aan het afzien ,enkelingen zijn al aan het stappen.
Ik snap de boodschap en vertraag denkende finischen is belangrijkst, ik mag me hier niet kapotrennen.
Het stuk langs alii drive is leuk veel toeschouwers en ambiance,maar dan komt het zwaarste: de highway en energy lab zijn schroeiend warm en geen ziel te bespeuren buiten de bevoorrading,ik zie vele atleten sneuvelen en stappen .Ik denk maar aan een ding :”blijven lopen, niet stappen ,niet nadenken”.
Elke bevoorrading is een oase in de woestijn ,geen enkele atleet slaat een bevoorrading over en de meeste pauseren er zelfs eventjes.
Na energy lab is het ergste voorbij en weet ik dat er mij nog 12 km scheiden van de finisch ,ik verhoog mijn tempo en slaag er in atleten in te halen ,mijn benen schreewen naar rust terwijl mijn hartslag toch maar 130 is.
Blijven bijten het einde is in zicht ,na de highway …
Op palani road naar beneden krijg ik vleugels ,ik ruik de stal en begin te lopen alsof mijn leven er vanaf hangt,laatste 400m op alii drive, het publiek draagt me en ik pers er nog een sprint uit
.Ik lach en zweef over de finisch ,hoor dat ik een ironman ben en uit Belgie kom.
Ik wordt opgevangen door vrouwlief en vrienden Bruno en Sylvie,
op dat moment beseffende dat ik een heel gelukkig iemand ben.

Yves Depoorter

Verslag 1/4 triathlon Barcelona door Frederik Boussy

Verslagje 'Garmin Triatlon Barcelona'

Voor de 2de keer neem ik deel aan deze 1/4 triatlon.
Het parcours is volledig veranderd met het vorige jaar!
Het zeezwemmen is één grote ronde van 1500m, fietsen 3 rondes van 13,3km in het centrum, en lopen 10km in het stadspark en langs de kust.

Aangezien ik hier één jaar gewerkt heb in Barcelona kom ik steeds graag terug naar deze superstad!
Je hebt hier gewoon bijna alles... (strand, lekkere tapa's, gastronomische restaurants, gezellige bars, super winkels, haven, olimpisch dorp, bezoeksevenementen, zalig weer, sociale mensen en sheune chicas...)

De dag voor de wedstrijd kan ik maar vertrekken s'morgensvroeg omdat ik gans de week moest werken tot s'avonds laat.
Ook mijn vader gaat mee en een vriend van Brugge die ook zal deelnemen.
Aangekomen in de drukke stad en gelijk naar wedstrijdsecretariaat gereden om startnr en wedstrijdgerief.
De avond voor de wedstrijd gingen we eten in resto 'Comerç 24' waar ik een jaar gewerkt heb in de keuken en een super culinaire ervaring gehad heb,
catalaanse-wereld keuken met gastronomische tapas en de nieuwste technieken die chef 'Carles Abellan' meegebracht heeft van toprestauant nr 1 'El Bulli'.
We hebben er de grote tapa-menu gegeten omdat je er steeds de nieuwste producten en smaken proeft en enorm interessant is,
natuurlijk met een glaasje rode catalaanse Rioja wijn,
jammer genoeg maar één glaasje...
Dan snel gaan slapen om middernacht want morgen vroege dag!

Opstaan om 5u45, wat pasta gegeten, veel drinken, nog es fiets checken, warme kledij en go.
Met fiets vertrokken naar start door de pikdonkere lege straten richting 'Forum', het was redelijk fris en voelde me redelijk moe!
Aangekomen in massa triatleten en was tijdje aanschuiven vooraleer je voorbij de controle en in de startbox was.
Fiets en loopgerief klaargelegd en wachten tot je naar het strand mocht, het was echt wel fris en besloot vroeger mijn wetsuit aan te trekken.
Ook es gecheckt of er terug geen naakte zwarte man jogde (zoals vorig jaar) op het strand maar helaas...;-)

Eindelijk mochten we richting het strand en zagen we echt dat de zee redelijk wild was met golven van zeker 2m dat belooft...
We kwamen op het strand en het zand was echt koud, enkele triatleten zwommen al wat in en besloot om dit ook te doen, het zeewater was verbazend
zalig warm en was daardoor volledig fris man door een paar keer onder de golven door te duiken!
Het was wat wachten vooraleer de eerste wave met de elitedeelnemers, het was nog te donker en konden nt startten om 08u,
de zon ging langzaam boven de horizon en de start werd gegeven om 08u20.
Ik zat in 2de wave en werd kort 5min na de elitetriatleten gestart, stukje lopen op het strand, duiken in een golf en vertrokken in zee met veel gedrum op zoek naar de eerste boei, voorbij eerste boei keren en kon dan in groepje zwemmen tot terug aan het strand.
Uit het water en stukje lopen richting de box, fiets op en onmiddelijk aangesloten bij 5 renners, er stond redelijk wat wind en er waren wat kleine hellingen en besloot om 1ste ronde wat te recupureren en niet teveel op kop te rijden, na 2de en laatse ronde veel aan kop gesnokt en vele fietsers ingehaald die later begonnen waren, het was echt wel oppassen in de massa, gelukkig waren het redelijke rechte en brede straten.
Na de 40km terug in de box, loopschoenen aan en op gemak beginnen lopen richting het park, voelde me goed na 2km en besloot om tandje bij te zetten en kwam na 5km net aan de 'Arc de Triompf' aan ong 20min, dus goed bezig, laatste 2km wat afgezakt maar toch nog goed tempo, laatste km op de dijk naar beneden langs het strand met finisch in zicht!

Eindtijd 2u12, tevreden om niet veel gerust te hebben!!

Er was tijdens het lopen vele supporters afgezakt en veel ambiance in het stadspark en strand.
Echte aanrader om goed georganiseerde triatlon in het buitenland te beeindigen van het jaar!!!

Geschreven door Frederik Boussy.

maandag 21 september 2009

Uitslag Triatlon Mechelen

Voor het eerts snds jaren géén TTK-ers aan de start. De enige ingeschrevene, Frederik Vandermersch, was ziek en gaf verstek.

Winnaars werden Stijn Goris en belgisch kampioene Katrien Verstuyft.
1 Goris Stijn LTTL Kessel-Lo 1 H24 1 * 0:19:20 2 0:58:06 2 1:17:26 1 0:39:01 3 1:56:27


27 Verstuyft Katrien ATRIAC Mortsel 75 D24 1 * 0:20:50 15 1:04:03 101 1:24:53 23 0:42:50 24 2:07:43

Uitslag Flanders Field Triathlon Ieper


Toppers Frederik Van Lierde en Sofie Goos winnen de eertse editie van d Flanders Field Triathlon in Ieper.
Voor Frederik nog een laatste testje voor zijn vertrek naar Hawaï.

1 VAN LIERDE Frederik LTTL H24 11:58 1 1:05:44 2 33:00 2 1:50:42
41 124 GOOS Sofie ITC D24 14:29 22 1:18:04 76 36:59 17 2:09:31
De TTK-ers:

72 72 BOUSSY Frederik TTK H24 16:07 71 1:18:18 80 41:23 87 2:15:47
169 259 CREVITS Patrick TTK H50 17:53 143 1:22:46 147 48:59 218 2:29:38
197 68 DUMAREZ Lesley TTK H24 17:41 127 1:25:54 196 49:47 229 2:33:21
216 37 RAPPÉ Frederik TTK H24 19:32 209 1:30:21 243 46:12 168 2:36:05
222 210 LEFEVERE Jan TTK H40 20:48 236 1:29:58 239 46:39 172 2:37:25
226 69 DEBRABANDERE Benny TTK H24 17:52 141 1:31:47 253 48:44 214 2:38:22

Jan Lefevere: "mooie wedstrijd op een zwaar parcour, constant op en neer en in het lopen zitten ook een paar lastige stukjes zeker niet te onderschatten!!
volgens ik gehoord heb was het fietsen bijna 45km ipv van 40 echt een parcour voor de powermannen! je kunt het een beetje vergelijken met kortrijk"


Enkele andere Knokkenaars :
38 353 STOCKMAN Jan / H24 15:54 64 1:13:57 37 39:24 52 2:09:14
154 216 SEEN Tony TVZ H40 18:25 169 1:18:38 85 49:46 227 2:26:48
166 159 MAAS Dominique TVZ D40 16:13 77 1:25:34 187 47:34 190 2:29:19
259 266 GOVAERT Eddy / H50 23:19 293 1:29:26 235 52:53 274 2:45:36
271 156 BOYDENS Ingrid TVZ D40 20:59 243 1:36:29 297 50:55 247 2:48:23

zondag 13 september 2009

Verslag Senior Games triathlon door Luc Vanmaele


Verslag ¼ triathlon Senior games Kamperland Zeeland 12/9/2009

De eerste Europese Senior games werden in Zeeland georganiseerd en kenden een moeilijke start met vooral Nederlandse en Belgische deelnemers maar heel weinig andere nationaliteiten. Het is de bedoeling dit evenement voor 50-plussers met diverse sporttakken 2-jaarlijks te organiseren maar het zal nodig zijn heel wat promotie te maken om te groeien. 3 TTK-ers (Piet Allaert, Piet Depauw en Luc Vanmaele) maakten deel uit van de Belgische delegatie, die gesponsord door Topsport Vlaanderen en gesteund door de VTDL , een aangenaam weekendje in bungalowpark de Roompot te Wissenkerke-Kamperland mochten doorbrengen. De dag ervoor dus al samen in een sympatieke bungalow waar Martine zorgde voor een ‘pasta party’ zodat de koolhydratenbom bij ieder van ons op scherp stond.
De wedstrijd zelf was een klassieke ¼ triathlon olympic distance
Er waren wel enkele verschillen met een gewone wedstrijd : zo werd ipv een bezemwagen na de laatste deelnemer een lijkwagen voorzien, pitspoezen waren strikt verboden om overbodige opwinding en daardoor hartproblemen te vermijden en in de bevoorradingszones stond ook een tafel met incontinentiemateriaal, voor het overige dus een gewone kwart. Wij vreesden alledrie niet te mogen starten omdat we er nog veel te goed uitzien maar de jury was mild en liet ons toch toe.
’s Morgens moesten we s.v.p. accrediteren in het parc fermé bij een soort marechaussée…
Om 11u30 (een half uur na de dames) mochten we in de jachthaven 2 rondjes zwemmen. Rustig wat inzwemmen, veel plaats, eigenlijk dus bijna ideaal. Piet D vond het zo leuk dat hij wat extra meters zwom en wat sightseeing in de haven deed maar toch nog als eerste TTKer uit het water kwam. Iedereen was tevreden over zijn zwemtijd en mogelijks was de afstand dus iets korter maar dat vond niemand erg.
Het fietsen in de polders was wel andere koek, 3-4 Beaufort beuken tegen de wind op typische Hollandse wegen, ook de betere fietsers hadden er een zware kluif aan.
In een kwart zijn de wissels de vierde discipline en dat werd nog maar eens bewezen: Piet D was telkens als eerste in de transition zone maar Luc kon hem 2x voorbij steken in het park zelf. Dus tot daar zaten we allen dicht bij elkaar. De 10km run ging over 3 ronden met telkens een kort venijnig kuitenbijtertje erin. Piet D hield stand ondanks zijn blessure maar kon hierdoor wel niet zijn snelheid van enkele jaren geleden halen, Piet A bevestigde zijn progressie in dit onderdeel en Luc V veroverde nog een 10-tal plaatsen door een bevredigende konstante loop. Met dank aan Martine voor de vele aanmoedigingen en ook aan alle andere Belgische supporters.
De winnaar bij de mannen en vrouwen was telkens bij voorbaat bekend. Rob Barel is een ex-prof triatleet met een palmares om 3x U tegen te zeggen en hij was dan ook geen partij voor de modale recreant zoals wij er alledrie een zijn. Bij de dames was de alombekende en sympathieke Therese Van Laer uit Sluis overall eerste ondanks haar leetijd (+60). Allebei vaandeldragers van onze geliefde sport en mensen om naar op te kijken.
Tussen al dat hollands geweld toch enkele podiumplaatsen voor de belgen maar dus niet de hoofdvogels : we zullen moeten rekenen op onze nationale voetbalploeg om revanche te nemen zeker…


Moe maar voldaan genoten de oudjes achteraf van hollands bier en bitterballen (ik zie jullie wenkbrauwen fronsen maar er was niets anders…) en maakten snode plannen voor toekomstige heldendaden!

Geschreven door Luc Vanmaele.

Seniorgames 2009 Kamperland Olympic Distance zwemmen1.5 km, 40 km fietsen 10 km lopen
naam woonplaats stn zwemtijd st lopen eindtijd pl cat licentie
001 Barel Rob Overberg 001 00:16:54 01:21:38 02:01:45 1eH50 57A00028M339
014 Vanmaele L Knokke Heist 022 00:22:18 01:36:09 02:20:18 12eH50 59 00698M59
023 Pauw P de Knokke Heist 052 00:20:46 01:36:47 02:25:29 6eH55 53 02178M57
035 Lare Terese van Sluis 098 00:26:18 01:42:35 02:31:18 1eD60 49A22869V520
042 Allaert Piet Knokke Heist 056 00:23:58 01:40:25 02:36:28 23eH50 57 02178M57

Volledige uitslag zie http://people.zeelandnet.nl/aeromad/

,

zaterdag 12 september 2009

Verslag IM 70:30 Monaco door Pieter Vanhuffel


Een Jetset Triatlon…Monaco 06/09/2009.



Gekke ideeën, komen alleen wanneer je te lang achter een PC zit en domweg wat zit te surfen. “Hé daar”, dacht ik op een ijskoude januari avond, een triatlonneke in het zonnige Monaco. Klik, klik… ja er is nog plaats. Wat anders dan Knokke natuurlijk waar je een virtuoos moet zijn met het toetsenspel of je mag als toeschouwer optreden.

Een tweetalige bevestiging, enige slordige euro’s overmaken naar dat Frans kustdorpje en de zaak is definitief.

Een skiongeval en dan nog eens een duikpartij met de koersfiets stuurde de voorbereiding wat in de war. Mijn boezemtrainingsmaatje en theoretisch ondersteuningswonder Olivier, zag het in mijn plaats niet meer zitten. Hij niet, ik wel… ik plooi nog niet zo rap!

Over trainingen gaan wij geen schema’s of te veel woorden vuil maken. Je doet dat gewoon wanneer het past en alles komt wel slim. Zo staan wij fit en droog getraind op enkele dagen van de vlucht naar Monaco. Jimmy tovert nog van tussen zijn spaghettipotten een fietszak, Olivier knutselt daar handig mijn stalen ros in en hop naar Lille voor de start van het grote avontuur.

Voor alle zekerheid en als het ware voor mijn laatste wilsbeschikking, neem ik mijn vrouwtje Sabine en mijn schone moeder mee. Je moet weten wanneer je je vrouwvolk moet verwennen nietwaar.

In Monaco aangekomen zag ik onmiddellijk dat dit weldegelijk het professionele circuit was . Bij het onthaal was het meteen bingo. Enkele aspirant butlers van het 2 e jaar MBA Luxery en Services, vroegen in 9 talen mijn naam, licenties en nummer. In een oogwenk, en zonder te moeten wachten, werd mij een gouden, met diamant bezette branceletje omgesnoerd. Mijn geluksnummer 935 werd er vakkundig ingegraveerd. Daarna kreeg ik nog een waterdichte rugzak voor al mijn zweet in te sparen en een ganse boel gadgets goed om een winkel mee op te starten. Mijn twee madammen werden onmiddellijk van het plebs gescheiden en kregen een VIP halsketting om de nek gebonden. Deze keer kon ik ze niet inkorten om ze wat kalm te houden. Ze gingen direct uit hun dak, liepen de eerste beste badkostummenwinkel binnen en bestelden op het strand een ligstoel om met hun nieuw aangeschafte kleinoten te pronken.

Er zat dus niets anders op dan ook naar de plage te gaan. Best dat ik een reflecterende zonnebrilleke ophad, want mannen onder ons… daar lag daar het een en ander te braden! Ik zag onmiddellijk dat naast bankieren die Monegasken specialisten waren in het opknappen en onderhouden van het vrouwelijk schoon. De boma’s van 80 jaar zagen er vlot 50 uit, dus je kan gaan denken hoe deze eruit zagen van 30 jonge lentes… Er onplooide voor mij een ganse batterij silliconen baywatch-toestanden. Mijn testerongehalte kende hoge pieken, wat hopelijk geen dopingperikelen gaat opleveren.

En plots, vanuit het zeegat, wat komt daar boven, amai … een Finse schone recht uit de voorlaatste James bondfilm gestapt! Bij nader zicht, bemerkte ik toch enig onevenwicht, ze moest een beetje naar voorbuigen van haar te forse balkonscène. Wat erg voor het blonde model, er was een zwaartekracht probleem! Dat moest ik dus onmiddellijk oplossen… van onder mijn strandstoel graaide ik mijn fietspomp, plaatste het pompventiel over de roze uitstekels en ik begon met volle furie te pompen. 8 bar, had Ingenieur Olivier mij toevertrouwd! Maar plots bij 7.5 druk gebeurde het onvermijdelijke. Een knal, de oerknal, de bigbang, Monaco daverde op zijn grondvesten, de glazen met valse gebitten op de Louis XIV nachttafels vallen aan diggelen, een tsunami overspant de rustige Middellandse Zee.

Genoeg de kluns uitgehangen, tijd voor het echte werk. We werken ons tussen het verkeer van bescheiden monogaskische karretjes naar Fontveille, de speelgoedcircustent van de plaatselijke monarch, om de spaghettiparty bij te wonen. Jammer genoeg waren ze het vuur vergeten aanmaken en was al die pasta koud, dus direct terug naar het havengebied om een ferme biefstuk met warme Italiaanse slingers te gaan verorberen. Mijn opa-zaliger zei steeds: “maak dat je kloek staat en eet ’n ferme lap vlees als ge moet presteren”.

Na een korte nachtrust, bij het krieken van de dag, met de fietspomp onder de arm naar het velopark om de banden te gaan opblazen. De officials zagen mij komen en sloegen onmiddellijk alarm. De aspirant butlers lieten mij geen kans en bliezen zelf mijn tubes op, om te vermijden da t ik weer met de verkeerde ventielen zou bezig zijn en een nieuw armaggedon zou veroorzaken

Zwempak aan, klaar in de 1300 koppige startrij staan en wachten op zijne prinselijke hoogheid. Daar kwam hij, in groot ornaat op zijn 4 verdieping hoge geconfiskeerd jacht van wijlen Onassis, naar ons toegevaren. Hij ging aanboord in een F1 speedboot om de laatste honderden meters tot op de pier in een schicht te overbruggen. We werden er stil van, wat een imposante generaal is me dat. Naast bobsleeën is deze vermaarde edele uiteraard een uitstekend pistoolschutter. Met de precisie van een Zwitseruurwerk knalde uit vanuit zijn colt 45 om 7u00 een magistraal startschot. Met 1300 pinguins recht de kabeljouwkelder binnen om er na 1900 m zo rap mogelijk weer uit te geraken.

In de laatste recht lijn, bemerkte ik plots een massa sillicoonachtige onderdelen, waarbij ik moest denken aan het Finse blonde wonder dat jammerlijk genoeg door mijn fietspomp tot ontploffing werd gebracht. Pure vergissing van mijzelf, die onderdelen kwamen in beweging en vielen zelfs aan. Ik dacht het gaat hier niet waar zijn, ik ben toch niet in Terminator III terecht gekomen. Die geleiachtige toestanden gaan hier toch geen veelvoud van Finse blondines op de wereld zetten. Maar nee, niets van al die bachanale droombeelden… die onderdelen zijn KWALLEN! Ipv in een hemels bed met 30 Finse maagden te vallen, viel ik precies in een bad van distels. Pieken dat die rotzooi doet, enige methode om daar vanaf te geraken, snel zwemmen en zodat de slechtste zwemkoning van TTK 4 minuten van zijn record doet… wat een kwal al niet kan doen.

Aan boord gekomen, werd uiteraard door het 3 ejaar Luxery en Services studenten mijn gele helm en ander koersmateriaal plechtig aangereikt. Mijn zwemsuite werd onmiddellijk met een lamcôme shampootje in bronwater gewassen, zodat het heerlijke ruikte in de kamer ‘ s avonds.

In Knokke, dat ander badstadje dat een kleiner traitlonnetje organiseert, moet je je een hoebel zoeken achter je materiaal. In deze voorbeeldstad voor onze graaf, wordt u uw fiets aangewezen. Met stijl noemen ze dit !

Op de driesterrenmenukaart van de dag, 4 cols, met prachtig uitzicht in een zalig ochtendtemperatuurtje van 28 graden. Een foutje toch wel, op La Turbie wilde een koppige burgemeester, die pas zijn adellijke titel bij Albert moest inleveren, het verkeer niet omleiden. Af en toe scheerde mij een verdwaalde Monte-Carlopiloot, met zijn platte plaatijzeren ufo met dikke banden, voorbij. Maar zijn vreugde was van korte duur. De mislukte Senna stond stil in de file met zijn speelgoed van 500.000 € dat in zijn te smalle garage van 2.500.000 euro moest staan. Ik raasde er voorbij, klikte even mijn voetje los en controleerde of zijn auto wel sterk genoeg was. Puur vandalisme met vluchtmisdrijf noemen ze dat, maar het zal hem leren, de gevaarlijke gozer.

Na een laatste afdaling landden we terug in dat met appartementsgebouwen ontsierde kustdorp. En inderdaad, daar stonden ze weer. James en James, butlers van het 4 e jaar Luxery en Services, namen met veel zwier mijn fiets aan. Een lakei draafde voor mij om mijn loopschoenen uit mijn tas te halen, poetste ze eerst nog even, en hielp ze mij dan aandoen. Nog mijn corsicaans petje op zetten, kwestie van de Fransen wat te treiteren en dan op naar de 21 km loop op het F1 circuit.

Vanop de jachten wuifden de dekzwabbers met hun kuismateriaal om wat frisse lucht aan die lopende zotten te geven. 35 graden gaf de thermometer aan… dat is ver mijn lichaamstemperatuur dacht ik zo en bij de eerste bevoorrading was het al direct prijs. De tafel stond vol met bollinger, Moët et Chandon en Veuve Cliqot. Ik dronk uiteraard zoals Freddy Maertens destijds , met grote teugen, nam dan enkele toostjes Belugakaviaar als extra vitamintjes en gooide dan wat frisse Cava in mijn nek om op te kikkeren. 10 keer moest ik zo’n tafel passeren… niet simpel dus om recht te blijven. Gelukkig hadden ze de curbstones van de F1 laten liggen zodat wij in de bochten op het circuit bleven en niet recht tegen een muur knalden.

Waar zitten mijn madammen zou je zeggen… ik ga het kort houden… de dames vonden al dat lawaai maar niets en nestelden zich in Hotel de Paris, om zoals keizerinnen het triatlon gepeupel onder hen te zien lopen. Om de 20 minuten, gaven ze hun poederdoos en kristallen glas champagne aan de livrei, pakten ze de camera vast, zoemde in naar mijn behaarde borstkas, stelden scherp en drukten op het knopje. Ziedaar hun korte en hevige inbreng in het gebeuren.

Gelukkig hadden ze een goede horloge in Hotel De Paris, want in de Koninklijke suite lag de Prins met zijn Russische gemalin een politiek thema intiem te bespreken. “Prins, het is tijd. Pantalon de la Mére, le fou Belge Fou, est la. De prins springt in zijn lange jeger onderbroek, doet zijn lint aan, (het protocol vraagt dat) en haast zich naar het podium. Oef juist op tijd… hij gooit de volle 24 karats gouden plak, met de beeltenis van zijn oude pé Rennier, rond de nek van Zeebroek en verdwijnt onmiddellijk terug naar zijn suite om zijn, van de Romanovs rechtsstreeks, afstammelinge het zoetzeme je’ t aime non plus te neuriën.

Een paar uur later, 10 seconden voor mijn voorziene doelstelling van 6u30, passeer ik dan ook het lint. Pure euforie natuurlijk! Dat moet gevierd worden!

In plaats van naar de circustent te gaan, besloten wij om naar Café de Paris te gaan eten. Dat ligt over het Hotel de Paris en kan je wat vergelijken met het witte paard van Blankenberge. Boereleute dus.

Zo fier als een gieter, loop ik daar het terras op met mijn mijn Iron Finisher truitje aan. Onmiddellijk had ik aandacht van de cokesnuivende jetset. “ Laatst hebben wij hier ook zo ene gehad”. Maar hij had “n groen truitje aan en reed zijne kanariekleurige Lamborghini los in de prak. Daarna hebben wij hebben niet meer gezien… jammer want hij snoof niet slecht.” Ik replikeerde onmiddellijk,: “ die prinsessenboon komt van over de Schelde, ik kom van er voor, dus uwen bucht gaat ge niet aan mij kwijt kunnen”. Bij deze straffe taal druipten het showteam af, en kon ik rustig met mijn dames dineren.

Moe maar voldaan en na een schitterende avondwandeling viel ik als een blok in ons bescheiden appartementje in Beausoleil (het Heist van Monaco) in slaap, dromend van de 30 Finse maagden op de bodem van de Meditterannée.


Ijzeren Pieter

donderdag 3 september 2009

Zwintriathlon 2009 door Daniël Deweerdt

Eerste Zwintriathlon van een vijftigplusser (53)

Gestart in wave 7 startvak 3.Helemaal achteraan met een klein hartje
vertrokken in het woelige water.
Na ongeveer 100 m. een goeie positie gevonden en alles ging vlot op mijn
"tempo".Na 300 m. opeens een
voet van een schoolslagzwemmer vol in mijn gezicht.....zwembril af,water
binnen en een beetje groggy.
Vlug herpakt en terug tempo(tje) gevonden.Vlot het keerpunt genomen en daar
waren ze al,jaja de
blauwhelmen die 4 minuten later gestart waren gingen echt over mij.Als je
dat de eerste keer meemaakt
is dat toch best angstaanjagend hoor.
De rest van het zwemmen afgewerkt en met een slechte tijd en een matige
wissel (33'31")hop de fiets op.
Veel wind,maar alles verliep goed (gemid.32.50)....het was echt kicken als
je het applaudiserend publiek
voorbij reed.
Op de dijk aanmoedigingen van iedereen....zalig gewoon.Kwist niet dat dit
zo'n goed gevoel gaf.
(jammer dat ik daar niet veel vroeger aan begonnen ben).
Na een goede wissel de dijk op (wat deden die dijen pijn zeg)...
Toch na een 2-tal km mijn tempo gevonden en met de aanmoedigingen van
verschillende TTK'rs (Mario,Ilse,
Michael,Danny,Anouschka,Yves,Conny,Jan,Frederik....waarvoor dank),mijn 10 km
afgehaspeld in 49'11".
Gefinisht aan de casino (terug een super gevoel) en mijn eerste
Zwintriathlon afgewerkt in 2.49'12"
Op naar de volgende in 2010!!!
Nu een vol jaar onder de vleugels van Luc Devooght gaan er hopelijk volgend
jaar een pak minuten eraf.

Daniël Deweerdt

maandag 24 augustus 2009

Verslagje Damme - Brugge door Danny

Voor het eerst sinds 4 jaar heb ik nog eens deelgenomen aan de zwemjogging Damme-Brugge.
Mijn schouderperikelen van het voorjaar zijn zo goed als verdwenen, sinds begin augustus zwem ik weer volledig pijnloos.
De laatste weken had ik een zeer goed gevoel tijdens het zwemmen en hoopte dus binnen de 1u10' aan te komen.
Zondagmorgen nog met de fiets-GPS van aankomst naar start gereden en de afstand is inderdaad klop 4 km. We passeerden Brian Ryckeman die richting Damme aan het zwemmen was, snelheid: 5km/h!!!
Er waren zeer veel deelnemers waaronder ook Frederik Boussy van onze club, bij de Kneistenaars waren oa mijn trainingsvrienden Frank Decorte en Peter Martony,
Dominiek Maas en jan Stockman.
Door het grote aantal deelnemers was de start enkele minuten later dan voorzien, velen bevonden zich ook tientallen meters voor de startlijn.
Na de toch wel chaotische eerste 500 meter, zat ik eindelijk alleen en kon me dan volop concentreren op techniek. Na de bocht in de laatste kilometer heb ik me kunnen nestelen in een groepje van 5 man. Het is niet eenvoudig om in de voeten te zwemmen in donker water maar het loont toch wel.
Ben zeer tevreden met eindtijd: 1:03:08, 1 seconde na Jan Stockman. Had totaal geen last van verzuurde schouders of krampen, het lange afstandswerk is wel mij ding.
Frederik had 1:09:14 en een gescheurde wetsuit!

Danny Devlieghe

woensdag 19 augustus 2009

Verslag Eupen doot Fré Vandermersch

Eupen 2 augustus : Belgisch Kampioenschap LD

Ooit – in 2007 - was ik er en toen was het regenachtig daags voordien en stralend weer op de wedstrijddag. Dit jaar waren de weergoden minder goed gestemd. Ik was al van vrijdag in de buurt met mijn vurigste supporter. Die dag en zaterdag was het echt schitterend weer op ons eiland in Robertville waar we genoten van de luxe : schitterend weer, puik hotel, niet al te veel volk en lekker eten.
Jammer genoeg waren de porties koolhydraten niet al te groot, alhoewel de “patron” er op voorzien was. Er was inderdaad een reuzesoepbord met pasta, maar de rand van het bord nam al 2/3 van de diameter van het bord in. In het putteke van dat soepbord lag die pasta. Lekker maar qua volume, kon ik er zo 3 op. Gelukkig konden we vrijdag na de registratie aanschuiven aan de pastaparty aan het stuwmeer van Eupen. Daar heb ik mijn 3 borden op een bergje op één been verorberd.
Het weer sloeg ’s nachts volledig om. Met bakken kwam het naar beneden. Bij het verlaten van het hotel stonden een paar motards te schuilen, zo fel was het aan gieten.
Eenmaal aangekomen trof in de companen terug. Dries, Luc, Jan (met mijn 6 gellekens vanuit Knokke, maar uiteindelijk via Nancy tot bij mij geraakt), Olivier, Tom en ……… Martine. Wat was dat een heerlijk weerzien op het sportieve vlak. Ze wilde wel weer eens de smaak te pakken hebben en ging zien of het lopen haar zou bevallen.
Het was ondertussen wat minder het regenen, maar alles was drijfnat. Dat beloofde bij de afdalingen. Ik gaf ex-teamlid Stefaan van der Pal (onze top Fries) nog als tip wat minder druk op zijn banden te zetten om meer contact te hebben met het wegdek en minder kans op slippen te hebben. Alhoewel hij parcours kende van een vorige editie, wilde hij zijn kansen op een eindtijd van minder dan 9 u in Almere niet in het gedrang brengen en gaf ie forfait na het zwemmen.
Dat zwemmen viel goed mee. Ik kon Luc onder mij laten en merkte nog net Jan en Olivier in het park. Dat zag er alvast veelbelovend uit. Het parcours was een beetje hertekend, want de werken aan de voet van het stuwmeer waren afgrond. We moesten dus 3 maal uit die put kruipen. De rest van het parcours kende ik al en ik wist waar ik me moest inhouden, alhoewel het sprak voor zich dat je op zo’n selectief geen potten kon breken. Het zou al mooi zijn als je hier 30 km/u haalt. Het waren trouwens ook 80 km en 1.050 hoogtemeters. Het zijn boswegen die jaarlijks een laagje teer krijgen met daarbovenop kiezelsteentjes. De paden zijn ook niet geruimd en dus was de kans op lekke banden reëel. Ivan kent er alles van toen de stakker hier na 2 lekke banden de strijd staakte, want hij was door zijn voorraad heen spijts een bandje van Dries. Genoeg gelachen, dit jaar was ik aan de beurt en voelde op een bepaald de velg van mijn wiel. Voor het eerst in zowat 10 jaar en ontelbaar aantal wedstrijden, voet aan de grond. Het was balen en het ritme was er uit. De omstandigheden waren zoals gezegd niet ideaal. Nat, glad, veel troep, ……… Na 11 minuten en zo zwart als zwarte Piet zat ik weer in het zadel. Ik kwam vrij snel weer in het ritme. Zowel Jan, die ik na 2 rondjes had ingehaald als Luc en Olivier kwamen mij voorbij gesneld. De tweestrijd van het hele seizoen tussen Jan en ik was toen voorbij. Soit, …….. Ik kon Olivier nog bijhalen. Luc niet meer en Dries en Tom die waren outstanding (jonge klimmersbenen hé …..). Even nog moeten stoppen om wat bij te pompen en daar “stond” ik dan weer naast Olivier. Bandje was dus weer aan het leeglopen. Kunst was om voorzichtig de rest af te haspelen, maar dat kostte dus wel wat aan snelheid. Vlot gewisseld, fors aangemoedigd door Inge en Nancy. Het loopparcours was hetzelfde als vorig maal. Offroad door het bos, dan een flink stuk vals plat op asfalt een lange strook voor een pittige helling nabij de meet. Driemaal “mochten” wij het doen. Het begon weer ferm te regenen en de paden werd stilaan modderpaden. Mijn compressiekousen waren onherkenbaar. Uiteindelijk de wedstrijd uitgelopen en vastgesteld volgens de uitslag dat Jan en ik elkaar waard waren zonder die lekke band en dat wij beiden zeker moeten oppassen voor Luc. Die blijft outstanding lopen.
Tijdens één van mijn rondjes kwam ik Martine tegen die echt met een goed gevoel zat dat te hebben kunnen verwezenlijken.
Dries vond zijn fietsen en zwemmen wat minder waren, maar met Neerpelt in het vooruitzicht, is dat veelbelovend.
Een paar dagen later stelde ik vast dat mijn band na een nacht druk, weer leeg was gelopen. Bij het vervangen stelde ik vast dat ik zowat het hele bos tussen binnen- en buitenband had verzameld. Het parcours was dan ook heel erg vervuild.
Met Luc, Martine, Olivier en Nancy zijn we dan de zon gaan opzoeken, maar niet gevonden, op de Baraque Michel, waar wij ons te goed deden aan lekkere locale specialiteiten, lekker vettig ………..  En het werd heel gezellig ! ! ! !

Geschreven door Frederik Vandermersch

vrijdag 31 juli 2009

Verslagje Strandloop Knokke door Tom K.

Afgelopen vrijdag vond in Knokke één van de strandlopen plaats.

De korte loop van 5 km moest zorgen voor wat hogere hartslag dan de laatste tijd het geval was bij de trainingen.

De wind speelt hier aan de kust altijd een rol en ter plaatse bleek het dan ook een ferme wind te zijn.



Na de start bleek ook het pak vrij kort bij mekaar te zitten, maar als trage starter moest ik toch wat opschuiven. Eerst was het immers wind tegen.

Vooraleer ik genoeg opgeschoven was, waren er wel al enkele groepen gelopen. Om de voorgaande 2e groep niet uit te laten lopen, ben ik aan kop van onze groep beginnen lopen.

Enkel één iemand volgde me maar die haakte al snel af.

Aan het keerpunt was de kloof bijna gedicht zodat er bij het windaf lopen nog wat plaatsjes gewonnen konden worden.

Zo kwam ik als 12e aan de aankomst. Geen denderende tijd van 21’30” maar daarvoor doe je geen strandloop.



Niet super maar voldoende om met vertrouwen naar de halve triatlon in Eupen toe te gaan.


Groeten,

Tom Kuystermans

donderdag 30 juli 2009

Verslag Powertriathlon Aarschot door Frederik V.

Hoe lang word ik jaar na jaar beter ?

Laat dit een statement zijn en de nodige impulsen bezorgen aan onze jongere atleten (geldig voor bijna allemaal).

Na mijn wedstrijd in Brasschaat waar ik weerom mijn besttijd op dit leuke parcours kon verbeteren door zowaar onder de 4u30’ grens te duiken, had ik nood aan wat uitblazen. Kort nadien kwamen de uitslagen van de examens van de kids en de nodige stress die daar rond zweeft. Soit, ……… een weekje in Tignes op 2.100 meter zou de batterijen moeten opladen. Het was er leuk toeven met mijn gezinnetje. We hebben veel gelachen en veel buiten vertoefd. Behalve wandelingen en shoppen met vier, beklom ik alleen - met de fiets - 2 maal de Col de l’Isoran, die op een 15-tal km een hoogteverschil van 800 m overbrugt. Ik liep er een paar keer, maar dat was geen makkie op die hoogte. Deed er een korte wedstrijd over 2,5 km aan een tempo van 4’10” per kilometer. Er waren klimmetjes bij. Wat ging mijn hart toen tekeer. Er was ook een mooi zwembad en ging er 3 maal soppen. Op die hoogte geen lachertje de eerste keer.

We kwamen terug uit de Alpen en ik kon gaan carboloaden voor de wedstrijd in Aarschot. Mijn vrouwen waren in Londen en ik kon me mentaal voorbereiden  Voor de vierde maal stond ik er aan de start. Zoals Bernard het stelde, een ferm ding, nietwaar Françoise ……… Eentje die zijn naam niet gestolen heeft : de Powertriathlon. Slechts het zwemmen is op een vlak parcours. Een selectieve wedstrijd, die wel altijd wat gekruid is. Ofwel is het 35°C in de straten van Aarschot, ofwel is er een zwaar onweer (Ivan,weet je nog ?), ofwel is er zoals dit jaar wind. Het parcours op zich is wel altijd hetzelfde : slecht asfalt, veel bochtenwerk, veel steentjes, veel vals plat, maar gelukkig ook een paar snedige neerwaartse hellingen. Dit jaar dus veel wind, waardoor je toch wel je stuur goed moest vasthouden. Een plensbui was ook ons lot, maar gelukkig was het op een stuk klimmen, terwijl alle afdalingsstroken droog bleven.

Ik stond om 13 u aan de start met een niet zo super gevoel. Maar niks ging me tegenhouden. Zoals meestal was de zwemafstand niet correct, maar ik liet me niet uit mij lood slaan. Ik zwom over de 2 km langer dan in Brasschaat waar het 2,7 km was. Vrij vlot gewisseld en dan de fiets op langs mijn geliefkoosd trainingspad langs de Demer, richting Aarschot (+/- 12 km). Dat ging redelijk met wind in ’t gat. Dat beloofde voor de rest. Eenmaal in Aarschot is er geen ontkomen aan. Heuvels op en af, vals plat, snelle stukken, vieze bochten. Hartslag die schommelt tussen 120 en 165, snelheden die schommelen tussen 14 en 59 km/u. Een gemiddelde snelheid die je ziet afnemen om uit te komen aan 33 km/u, ver verwijderd van mijn gemiddelde in Brasschaat. 3 rondjes van 16 km. Ook hier vrij snel gewisseld, want iets vlotter mijn schoenen teruggevonden dan vorige jaren. Ook hier is het gangbaar dat je je niet vergaloppeert en je motor opblaast. Ze zoeken er stukken uit waar wij trappen zouden leggen. Bangelijk lastig en steil (vraag maar aan Alain). Gelukkig heb je na die helling een stukje bergaf, maar dan in schril contrast weer een stuk bergop, dat eindigt in onverhard en pal wind op kop. Dan daal je wel snel naar de binnenstad via een hoop ellendige kasseien en dan een oneindig lang stuk terug naar de meet. 3 maal heb je het voorrecht om dit te mogen doen.

Ik vond dat het niet echt soepel ging, poogde nog om onder de 3u45’ uit te komen, maar die grens zal ik dit jaar niet verleggen. Eindtijd 3u46’15”.

Ik heb er thuis dan maar eens mijn tijden uit het verleden bij gehaald en ik was aangenaam verrast, in 2 jaar 5’30” beter. Mijn eindtijden bij vorige edities:
- 2004 : 3u59’37”
- 2006 : 3u58’51”
- 2007 : 3u51’53”
- 2009 : 3u46’15”

Nu rust en opladen voor Eupen, laatste wedstrijd met hellingen, wat toch wel altijd iets speciaals is en veel van je lijf vergt.

Frederik Vandermersch.

dinsdag 2 juni 2009

Verslag 1/2 Challange Barcelona-Maresme door Nancy



Challenge Barcelona-Maresme 24/5/09
(Swim 1.9km zee, Bike 90km en Run 21.1 km)

TriActeurs : Piet De Pauw (alias Pépé ADHD), Olivier Maes (alias Oli) en Nancy Obreno (alias verslaggeefster) en Privé Coach Michèle (alias Oli’s mama)

Weeral een belevenis om in ons boekje of in een verslagje te schrijven.
Doordat er een gebrek was aan omwegwegwijzers, omdat de afrit Airport Charleroi onderbroken was, maakten we een sightseeing door Wallonië.Uiteindelijk namen we het vliegtuig richting Girona op vrijdag 22 mei om 15u15.
Rond 19u zijn we in ons hotel, Kaktus Playa, in Callela aangekomen. De volgende dag (zaterdag) ondernamen we, al slenterend, de nodige voorbereidingen voor de Tria. Zoals bijvoorbeeld je materiaal afgeven, je fiets al op zijn plaats zetten, ... Een perfecte organisatie: gepersonaliseerde nummerplaatjes ( ja, 2stuks, goed om een 2e riem, gevuld met gels, klaar te leggen voor het lopen. Zeer handig), de zakken voor je materiaal waren in stof (dat is gemakkelijker om ze tijdens de tria te gebruiken, want je moest je materiaal in de zakken laten en alles uithalen tijdens de wedstrijd). Er was geen stress, alles was ontspannen en liep op rolletjes. Opvallend was bij het zwemmen, dat je nummer nergens gemarkeerd was, ideaal voor de hoekensnijders.
7u15: start van de pro’s en onze pépé, hij zal wel een oude Pro zijn zeker ?
7u45: start voor Oli en Nancy. Voor Piet was het veroveren van een plaatsje een hele karwei, voor Oli en ik vlotte het zonder stoten of slagen. Er waren enorme hoge golven. Luc heeft mooi praten: “Je moe in ein z’n voetn zwemn!” Jaja Luc, maar die voeten zweefden of een halve meter boven je of een halve meter onder je!
Het fietsparcour was heuvelachtig, maar perfect geasfalteerd, en de wind was zeker aanwezig. Na een 30-tal km werden, in een lange afdaling, groepen gevormd en was het moeilijk om niet te stayeren. Piet en ik moeten dan ook eerlijk toegeven dat we wel 30 km gestayerd hebben. Voor mij eindigde het stayeren met een val gepaard met een andere atleet in de 2e U-turn. De groep werd daardoor uiteen gerukt. In het laatste stuk was er veel tegenwind en er was eindelijk toezicht van de jury. Oli heeft niet kunnen stayeren want hij reed te snel voor zijn groep en trok constant de kop.
Het lopen was zwaar. Het parcour was niet vlak, er waren verschillende soorten ondergronden en er was veel tegenwind. Op 5 km en 11,6 km wist je hoeveel je nog te lopen had en daarna werden de km’s niet meer aangeduid. Niet goed voor het moraal.
En dan nog de aankomst: die was op een atletiekpiste, maar voordat we het stadium bereikten moesten we eerst nog 200 m steil bergop klimmen. Het was precies de beklimming van de Alpe d’Huez in de tour de France, het waren zelfs dezelfde supporters. Ze bleven ons aanmoedigen tot het bittere einde. Het was een pijnlijke belevenis, een echte kuitenbijter, het heeft ons bloed, zweet en tranen gekost. Maar toch waren we zo blij toen dat de eindstreep ons eindelijk verloste. De meesten hebben het gehaald, maar Piet heeft het lopen moeten laten voor het wat het was, zoals gepland, door een blessure.
De vlucht terug was zwaarder dan de triatlon zelf. Eerst werd de vlucht geannuleerd. Dan moesten we zelf een vlucht terug zien te krijgen en dat gebeurde pas een dag en half later. Een gouden tip: reis nooit met Ryanair.
Zo, met enige retard is het verslagje van onze escapades in het buitenland dan toch geschreven. Tot in Brasschaat.

Nancy Obreno.
De verslaggeefster

woensdag 27 mei 2009

De eerste keer is altijd speciaal... door Ilse


De eerste keer…

Zondag 24 mei 2009 – Poldertriathlon Oostkerke

’t Was zover! Vroeg uit de veren; een lekkere boterkoek gehaald bij onze TTK-bakker; buiten op ’t bankske in de zon opgegeten.
Zalig, ontspannen…
Manlief wordt wakker en begint te denken hoe hij mijn koersfiets in Oostkerke wil krijgen; JA, LAP, daar zijn de zenuwen met als gevolg: maag in de knoop; misselijk; alle mogelijke manieren gezocht om mij te ontspannen ( spannende TV-serie helpt!)
(Want straks is het wel zover é; mijn eerste keer…)
De raad van onze trainer opgevolgd en mij nog eens goed laten gaan bij een bord pasta.

Eenmaal in Oostkerke toegekomen, zijn de zenuwen zo goed als verdwenen.
Nummertje halen; lijstje met to-do (van Miet gekregen) bovenhalen; loopschoentjes klaarzetten; fietsje nemen; naar de wisselzone; fietsje stallen; babbeltje slaan met één van de female PRO’s, Anne-Marie Dupont (tips ontvangen, Merci!)
En dan begint het…. AAAHHH waar is die badmuts???? Oef!!
Wetsuit aan en vooruit met de geit naar de startblokken.

Eenmaal in het water gesprongen viel het goed mee. ’t Was maar toen het startschot werd gegeven dat het er op leek dat ik ter plaatse aan het peddelen was om boven water te blijven. Er spookt dan vanalles door je hoofd: waar ben je aan begonnen????
Ja, daar is den trap! Ik ben eruit!! (net niet verzopen); over de mat; snelwandelen in dronken toestand naar je fiets.
M’n vriendin Tine stond al klaar met de fiets in de hand en ik…., ik stond daar nog te prutsen om mijn handschoentjes aan te doen!

De fietsrit was zalig; op ’t gemakske blijkbaar want iedereen stak ons voorbij. Die gasten zijn echte wielerterroristen!!
Na 38.5km houden we het voor bekeken en ruilen we onze fiets in voor de loopschoenen. Nog snel wat High5 (superspul!) and off we go!

Ideaal parcours om te lopen qua zon en schaduw, de kiezelondergrond iets minder, maar dat hebben we er met plezier bijgenomen.
Na anderhalve ronde heb ik Tine noodgedwongen achtergelaten en ben ik op mijn tempo beginnen lopen. Ik kon blijven lopen…. (Is dit te danken aan High5??)

NU, ik ben aangekomen met een totale tijd van 3.15 u. Helemaal alleen, bijna alle supporters (en deelnemers) al naar huis, op een paar na; waaronder Annouschka, die bleef roepen dat ik het kon (zit nu zonder stem).

Bedankt!!
Bedankt aan allen die mij goede raad hebben gegeven!
Bedankt aan al mijn supporters; Frederik, Nousch, Miet (ook op de fiets, Jan L. en Jurgen C) en vele anderen.
En natuurlijk mijne man, die al weken instaat als babysit; volledig uitgeput door het in toom houden van een kleine supporter, Iron Kid.
Hebben we niet gewonnen; hebben we toch vele leute gehad ( en een medaille…)

Ilse Heysse

maandag 25 mei 2009

Verslag Poldertriathlon door Danny


Verslag wedstrijd Danny,

Het waren ideale omstandigheden, niet te warm en niet te koud, afgezien van het water natuurlijk. Heb deze keer enkele minuten ingezwommen en dat scheelde wel bij de start, had direkt een goed gevoel, kwam van mijn wave ongeveer als 25e uit het water in 11:49. Overall de 36e zwemtijd en hiermee was ik best tevreden.
Wat het zwemmen betreft was het ditmaal niet Steven die de snelste tijd van de club neerzette maar, jawel, Robin! Hij zwom zomaar eventjes de 10e snelste zwemtijd namelijk 10:44 ! In zijn wave (derde) kwam hij 30 seconden vòòr de tweede zwemmer uit het water... Maak maar plaats vrij in baan 1!

Frederik Boussy en ik kwamen ongeveer gelijktijdig uit de wisselzone en fietsten ongeveer een 3 tal kilometer tot een groepje met Ivan ons inhaalde.
In de daaropvolgende ronde reed een renner voor mij aan de krinkeldijk verkeerd, ipv recht door te volgen reed hij naar links de oprit van een boerderij op. Ik kon niet anders dan meedraaien of ik reed hem in de flank. Daarna was het aan 50 per uur sprinten om weer bij de groep aan te sluiten en dat lukte ook. In Hoeke werd ik als laatste van de groep er in de bochten telkens uitgewaaierd en had uiteindelijk niet meer de kracht om ze bij te houden. Heb dan 1 ronde alleen gereden tot een groep kwam met o.a. Didier Claeys. Ben toch tevreden over het fietsen, 1:03:53.

Het lopen ging eerst stroef wat normaal is na zo'n fietstocht, daarna ging het lekker en na ca 3km kwam de kramp opzetten in mijn rechter been. Pas in ronde drie ging de kramp weer helemaal weg en kon ik weer volle bak lopen. Vlak voor de aankomst zag ik Steven en heb er nog een sprintje uitgeperst waardoor ik 1 seconde voor hem eindigde.
conclusie: ben heel tevreden, had ik in de groep van Ivan kunnen blijven was dat - 2 minuten en geen kramp tijdens lopen was misschien nog eens - 2 minuten, dus 1:03:45 zat er misschien wel in, maar goed als, als als, telt achteraf toch niet meer.

Heb nu wel geleerd om ook tijdens het fietsen een energiegel te nemen, deze die ik innam bij de start van het lopen is te laat beginnen werken...

Robin heeft tijdens het lopen zware krampen gekregen waardoor hij met veel pijn langs de kant heeft gezeten. Toch maar chapeau dat hij de wedstrijd alsnog gefinisht heeft.

Verder natuurlijk proficiat aan Françoise met haar eerste plaats,Wouter met zijn eerste plaats bij de jeugd , Ivan met zijn 15e plaats en al de rest van de club die meegedaan heeft.

Danny Devlieghe.

maandag 18 mei 2009

verslagje 1/2 triathlon Leuven door Luc Devoogdt

De halve triathlon van Leuven zou een eerste serieuze conditietest van
het seizoen worden.
Dat het lopen goed zat, wist ik uit de trainingstijden en de veloopzwem
in De Haan.
De zwemconditie was onduidelijker, de Veloopzwem was op dat vlak een
serieuze tegenvaller en ook het fietsen was een groot vraagteken.
Er afgereden worden in De Haan, en een tegenvallende lactaattest, gaven
toch niet echt vertrouwen.
De laatste trainingsblok had ik dan ook het accent op het fietsen
gelegd.
Echt veel goesting had ik er toch niet in, gezien de
weersomstandigheden, 4bft en een buitentemperatuur van 18 graden.
Het zwemmen heb ik behoorlijk rustig afgelegd, goed gelet op de
techniek en me niet opgejaagd. Er werden heel wat kloppen uitgedeeld
aan de boeien en even bekroop me een angstgevoel. Dan maar even wat
rustiger water opgezocht, vooraleer terug in de bende te kruipen. Na
een vlotte wissel de fiets op richting Leuven. Groot was mijn
verwondering toen ik na enkele kms werd ingehaald door Jeroen.
Blijkbaar hadden we ongeveer even snel gezwommen, maar was ik wat
sneller de wisselzone uit.
Frederik Van Lierde ging als eerste van start op de fiets. Aan de
vaartdijk te Leuven ging hij op het natte wegdek onderuit en game over.
De eerste fietsronde ging vlot en rigoureus paste ik mijn
uitgestippelde voedingsplan toe. Toen ik opnieuw bij Jeroen kwam, wist
ik dat er iets niet in orde zat bij hem. Met zijn fietskwaliteiten zie
ik hem anders alleen nog terug aan de finish. Wat problemen met de
fietspositie blijkbaar. De tweede ronde was een stuk zwaarder, de wind
was wat meer komen opzetten en de stevige klim in het parcours begon
wat door te wegen. Ik had Ivan hier al bij me verwacht, blijkbaar had
hij ook geen zo'n superdag. Hij zou uit de wedstrijd stappen na 1 ronde
lopen. Na de derde ronde een vlotte wissel en beginnen lopen. De
beentjes voelden toch vermoeid aan. Het loopparcours was toch niet van
de poes. Veel klimmen en dalen, draaien en keren, kasseien, kiezel,
tarmac, ... Heel moeilijk om een goede loopsnelheid aan te houden.
Telkens veranderingen van tempo, optrekken en afremmen. De voeding
blijven verzorgen, een 2-tal immodiumtjes innemen en een goed tempo
aanhouden was de boodschap. Ik wou 1:30 lopen, dus 3 rondjes van 30'.
Ronde 1 en 2 op schema, ronde 3 wat verval, maar toch content
gefinisht. Tijdens het lopen lichtte Jeroen me in dat ook Jan de
wedstrijd verlaten had.
Zaterdag staat St-Laureins op het programma, maar eerst kijken of ik
voldoende gerecupereerd geraak, want de achillespezen sputteren wat
tegen en de quadriceps schreeuwen nog te hard bij het traplopen.

Luc Devoogdt.

Verslagje door Jeroen 1/2 triathlon Leuven

kort berichtje na Leuven.

4TTKers aan de start. Slechts 1/4 aangekomen. Enkel Luc DV met een mooie tijd net boven kon de 4°30' kon de eer van de club hoog houden. Zowel Ivan, Jan als mezelf moesten de strijd staken om verschillende redenen. Jan LF had vanaf 't begin een rotgevoel en besliste om het kort na 't zwemmen voor bekeken te houden. Ikzelf was de 2de opgever. Het zwemmen ging nog redelijk. Ik kwam een 10tal seconden voor Luc DV uit het ijskoude water. Luc nam de betere wissel waardoor ik direct kon achtervolgen. Ik kwam met stramme verkrampte benen uit het water en kreeg er pas na 10km (toen ik Luc bijhaalde) wat leven in. Maar het was van de regen in de drup. Het euvel van vorig jaar die uitstralende rug- heuppijn naar het linker been (waarvan ik nu al 6 maand geen last meer had) zorgde er voor, dat ik na 25km op "één beenkracht" moest verder sukkelen. Ik verdenk men nieuwe tijdritfiets met alle positieproblemen van dien als oorzaak. Resultaat opgave na 30km fietsen.

Ook Ivan kende zijn deel van de problemen. Na een zeer matige zwemproef, kwam hij nooit in een deftig fietsritme. Toen er halverwege het lopen geen beterschap kwam (op dat moment dik 5' achter op Luc DV) gaf hij er ook de brui aan. Onvoldoende hersteld van ziekte (antibioticakuur) en schakelproblemen waren de hoofdredenen.

Maar genoeg gezaag, er is werk aan de winkel. Afspraak in UZ voor fietspositie. En verder een goede osteopaat zoeken om die rug/heupblokkade eruit te krijgen.

In Brugge moet het maar eens lukken desnoods al kruipend.

Jeroen Verheye.

vrijdag 24 april 2009

Verslag Xavier Le Floch Duathlon door Dries


Gay Parade à Gourin.
Volgens onze hotelbaas, een uitgeweken Rijselaar met een doodskopgrijnslachje, vindt hier jaarlijks tijdens de maand augustus de grootste Gay Parade van Frankrijk plaats. Maar ’t is niet daarvoor dat we de lange verplaatsing naar de woeste heuvels van het Bretoense Gourin gemaakt hebben. De coach had me getipt dat er een in het verre Bretagne een nieuwe lange duathlon georganiseerd werd in het voorjaar. Dat zou wel eens een goede test kunnen zijn voor de geleverde winterarbeid. Niet onbelangrijk detail is dat de organisator, Xavier Le Foch, de winnaar is van de recentste Embrunman (http://www.embrunman.com/). Zijn lievelingstrainingsrondjes staan model voor de XLF-wedstrijd (8,5/96/17) (http://www.xlf-tri.com/xlf.html ). Simpel als we zijn komen we er pas later achter waarvoor XLF precies staat (Xavier Le Floch uiteraard). Er zal dus geklommen mogen/moeten worden.
We komen op de vooravond van de wedstrijd en bij valavond aan in Gourin, een afgelegen Bretoens dorpje met 4.000 zielen temidden les Montagnes Noires. Het hotelletje waar we logeren ziet er verlaten en verlopen uit. Voor de deur ligt een halfverse hondendrol geduldig te wachten om, meegedragen aan een schoen, een kamer onfris te laten ruiken. Zoals aangegeven op een papiertje gsm-en we de patron. Een vijftal minuten later komt een Landrover aangescheurd en stapt een flamboyante jonge vijftiger uit. Hij gunt de hondenpoep slechts 1 blik, er lakoniek aan toevoegend “un chien est passé”, alsof we daar zelf ook nog niet achter gekomen waren. Met een grote stap vermijdt hij om zijn merkschoenen vuil te maken en even later toont hij ons onze kamer in dit uitgestorven spookhotel. Het onvolprezen ‘Hotel California’ van The Eagles waart plotseling door mijn hoofd. Na de rondleiding trekken we onze loopschoenen en koplampjes aan om nog wat los te lopen op het loopparcours dat ons morgen te wachten staat. Opnieuw zorgvuldig laverend tussen de uitwerpselen banen we ons een weg naar buiten. Volg de pijlen denken we en die brengen ons op een modderige single-track. Dat belooft. ’s Anderdaags zal blijken dat we ons in het halve duister vergist hebben en verkeerdelijk het trail-rungedeelte van de onverhard duatlon hebben uitgekozen. Zwaar onder de indruk van de modder en de hellingsgraad organiseren we nadien la grande bouffe in de plaatselijke pizzeria alvorens ons aan Morpheus over te leveren. De volgende dag mist immers een uur zodat we het met zesenhalf uur slaap zullen moeten stellen.
Na een rustige nacht in dit verlaten hotel (we zijn blijkbaar de enige gasten die zich hier gewaagd hebben, de andere deelnemers hebben het zekere boven het onzekere gekozen en logeren elders), krijgen we om stipt 7 uur een Frans ontbijt van onze bizarre huisbaas geserveerd. Hij brengt ons van achter zijn ‘comptoir’ op de hoogte van de laagconjunctuur van “les diables rouges” en vertelt een beetje over zichzelf (hockey gespeeld bij Racing Brussel), over de streek en over de reden van zijn verhuis van de grootstad Rijsel naar dit godvergeten gat. De grootste homobar van Frankrijk is in dit dorp gevestigd, laat hij ons niet zonder enige fierheid weten, en hij toont ons prompt een grote foto, genomen tijdens de recentste editie van de gay parade, waarop onze hotelbaas afgebeeld staat in een kleurrijke outfit die weinig aan de verbeelding overlaat. We verslikken ons bijna in onze (te) sterke Franse koffie.
Een stilzwijgende blik over en weer de ontbijttafel leert ons dat het hoogtijd is om het fietsrondje te verkennen met de wagen. Op weg naar de auto (er ligt een stevige ijspel op de ruiten) stellen we vast dat de hondendrol min of meer opgekuist is, of heeft een ongelukkige in het nachtelijke duister het ding niet weten te vermijden? Helaas ligt er 50 cm verder een nieuw exemplaar en we beginnen de plaatselijke retrievers en labradors ervan te verdenken dat ze onze hotelbaas niet mogen. Het fietsrondje heeft een paar wondermooie vergezichten in petto, weinig gevaarlijke bochten (al weet Jan er tijdens de wedstrijd toch één te vinden), en, op de laatste afdaling na, een goede bestrating. Er zitten twee stevige en vrij lange beklimmingen in het parcours, één aan het begin van elke ronde en één op het eind en tussenin zijn er nog een boel molshopen, m.a.w. geen kilometer vlak. Er staan ons drie rondjes van 32 km te wachten.
Inschrijving, achterlaten van de fietsen in de wisselzone (niet alleen in België, ook hier is de wisselzone een showroom van de nieuwste hightech-modellen), loslopen en briefing verlopen, op een klein akkefietje na, vlekkeloos. De keuze van kledij blijkt de moeilijkste opgave vanmorgen, bewolkt en helemaal niet warm kiest Jan voor 2 lagen met lange mouwen. Ik kies voor een wedstrijdpak met t-shirt en fietsmouwtjes. Om 10.30 h is iedereen klaar voor de start en Xavier schiet met een luide knal de esbattementen op gang. Groot is onze verbazing als blijkt dat we op brede, droge en onverharde bospaden mogen lopen. Zoals steeds start ik rustig. Na een vlakke inloopkilometer krijgen we al onmiddellijk een steil (steil zoals in het woord alpencol) stuk op ons bord gezwierd. Wel een kilometer lang naar boven zwoegen. De rest van het rondje is gelukkig grotendeels zacht dalend. Na 32’ 28” zit het voorgerecht erop en kan ik aan de hoofdschotel beginnen. Doseren wordt ongetwijfeld het codewoord. Er staan ons 1.700 hoogtemeters te wachten. Met de wind op de snuit de col de Toullaëron (366 m) aangevat. Al gauw blijkt weer dat ik in een andere rij stond toen de klimmerskwaliteiten uitgedeeld werden. De pluimgewichtjes dansen zo van me weg. Dan maar mijn gewichtsvoordeel proberen uit te spelen tijdens de afdalingen. Gelukkig zijn de beklimmingen en afdalingen evenredig verdeeld. Wel een beetje frisjes de eerste ronde op de fiets. Tijdens die eerste ronde lijk ik ongeveer status-quo qua plaats te blijven. Tijdens de 2° ronde komt zowaar het zonnetje zelfs piepen zodat het rillen op de fiets verdampt als sneeuw voor de zon. De vogeltjes hebben op dit sein gewacht om de fietsers massaal te gaan aanmoedigen. Ook de vrijwilligers langs de kant laten zich niet onbetuigd en her en der over het parcours verspreid roepen locals (vooral boeren) aanmoedigingen toe in het grappige Bretoens (althans, zo interpreteren we dat toch). Fijne mensen die Bretoenen. De tweede ronde begint bij sommigen zijn tol te eisen want ik kan een viertal deelnemers achter me laten. De laatste ronde is er blijkbaar voor een aantal teveel aan want nog een tiental deelnemers kunnen genieten van het zicht van mijn achterwiel. Ondertussen heb ik al m’n gels verorberd en neem ik boven op de côte de Belle Vue twee drankbidons en een moussereep aan. Snel binnengedraaid want vanaf daar stort de weg zich naar beneden (Jan haalt daar 74 km/h) en nog wel op het slechtste wegdek van het ganse parcours. Je tanden trillen hier bijna uit je mond. De drie fietsrondjes hebben me 3 h 10’ 40” gekost. Vlak gefietst zonder verval.
Een vlotte wissel brengt ons bij het dessertbuffet. Twee looprondjes scheiden me nog van de ravitailleringstent. Nog 2x die verdomde helling. ‘k Vind wat moeilijk een goed loopritme maar eenmaal op kruissnelheid ken ‘k geen problemen. Tot op 2 km van het einde de wat magere calorie-inname tijdens het lopen zich begint te laten voelen. Rustig uitlopen dan maar en ik klok 1 h 11’ 20” zonder de wissel. Dat komt op een totaal van 4h 56’ 24”, wat voldoende blijkt voor een 15de plaats, een half uur na de winnaar. Aan de finish moet iedere aangekomen deelnemer nog een kort interview met de extatische speaker doorstaan waarna Xavier Le Foch himself leuke mutsjes als aandenken uitdeelt.
Jan heeft tijdens het lopen last van krampen in de harmstrings gekregen en eet bij aankomst zowaar de hele voorraad zoute chips op. Na nog een verkwikkende douche in Hotel California (nog altijd geen gasten te bespeuren) snakken we beiden naar een stevige warme maaltijd. We besluiten al een eindje te rijden en rond de klok van achten een wegrestaurant te overvallen. De wegrestaurants langs het Bretoense en Normandische autowegennet blijken helaas zeer dun gezaaid en als we uiteindelijk toch denken onze honger te kunnen gaan stillen blijkt de kok net beslist te hebben de handdoek in de ring te gooien en de tent te sluiten. Dan maar ons heil gezocht in van die voorverpakte broodjes, van ’t soort dat na drie maanden nog vers is, en in stilte dromen van goudgele Belgische frieten. Volgend jaar dus eten vooraleer we Gourin de rug toe draaien.
Deze wedstrijd is zeker een aanrader voor wie houdt van een leuke sfeer en niet vies is van een bergje meer of minder.

Dries Ampe.

donderdag 9 april 2009

Verslag van de bewogen dag in IM Zuid-Afrika !!

Beste allen,

Ik heb me even de dag nadien laten verleiden tot een lekkere cheesecake en een cappuccino. Bier is er nog teveel aan.
De wedstrijd was voor het begin schitterend.

Een prachtige sfeer op het strand en 1.550 atleten naast jou bij het startschot.
Het ging vrij goed , niet teveel gedrum, maar de zee was wel woelig. Na 1H09 het strand bereikt, super. De eigenlijke tijd, volgens de mat is 1H12. Luc had dit in 1H07 verwerkt.
Mijn compressiekousen aantrekken bij de wissel bleek niet zo evident. Luc was weer bliksemsnel.
Vol goede moed op de fiets. Die Zuid-Afrikanen moeten wel leren rechts rijden, dit was gebrieft.
Het parcours was dus zwaarder dan ik dacht. Vooral de staat van de wegen is erg. Met resultaat zeer veel lekke banden. Luc was ook slachtoffer.
In de tweede ronde reed hij me als een sneltrein voorbij en toen begreep ik het al. Ik probeerde nog aan te klampen in zijn zog, maar Ironman Luc Vanmaele was gebrand om zijn verloren tijd goed te maken.
De wind was komen opzetten en dit had precies het effect van een haardroger.
De derde ronde ging het weer beter, maar er waren jammer genoeg geen bananen meer en de sportdrank was echt belabberd.
De T2 (de tweede wissel voor de leken ) was wel goed en ik kon goed beginnen lopen. Maar eens in de zon en op de heuvel veranderde dit . De hitte werd intens. 35 °C ! Ik dacht dat ik ging flauw vallen, en dan geef je je over aan dit duivels stemmetje in je kop: wandel.
Eenmaal dit gebeurt wandel je meer en meer. Of je het nu wil of niet. Je onderbewustzijn beslist en neemt de overhand op lijf en ledematen.
Luc had ik ondertussen weer op zijn manier zien zweven en puffen. Mieke Dupont was sterk geconcentreerd aan het lopen en Marino liep zo ontspannen.
Ik wist al snel dat ik de 12 urengrens niet ging ontlopen en wandelde nog hier en daar.
Pas als het donker wed kreeg ik die energie terug en begon zowat aan 12/H te lopen. Te laat. De onweerswolken begonnen op te komen, vuurwerk nog net niet.
Een km voor de meet kreeg ik de vlag van Martine in de hand en ben zo helemaal alleen over de meet gekomen : "Here he is, from Belgium, Bernard Deleener. Look how proud he is". Doet toch deugd hoor!! Dit geeft kippevel. 12H10 voor mij. 40e in mijn agegroup. Luc knap 99e overall en helaas net 4e. (stomme lekke band) in een magische tijd van 10H45 . Mieke Dupont (ons nog steeds gewaardeerd ex-clublid) knap 6e vrouw . Marino was outstanding met 15' voorsprong op de tweede.

Toen ik in de grote recuperatietent lag was de wind erg komen opzetten. Ik vroeg aan de dokter terwijl ik op de stretcher lag of die tent wel veilig was ? Tuurlijk, je hebt je helm niet nodig, lachte hij. 2 minuten later bij een forse windstoot stortte de tent in. Alle apparatuur, o.a. televisiecamera’s, en heel wat volk lagen onder het zeil.
Ik had veel geluk, kon net mijn benen in de lucht doen en zo alles opvangen, maar voor velen was dat anders. Er waren gekwetsten. Luc vond me niet direct en dacht dat ik gekwetst was, maar ik kon er onder uitkruipen. "Ironman Heatwave Disaster" stond er ‘s morgens in de krant.

De hitte was dus de spelbreker voor mij. Luc bewees nog maar eens zijn sterke kant.
We blikken beiden met wat gevoelens terug op onze wedstrijd, maar moeten toch tevreden zijn

Bedankt voor de support van ieder.

Bernard Deleener en Luc Vanmaele

zondag 29 maart 2009

Verslag Veloopzwem De Haan door Thomas Boedt




Zaterdagmorgen 6h40, nog voor mijn wekker kon aflopen hoor ik mijn dochtertje roepen “Papa…papa”. Samen met dochter opgestaan en nog geen 5 minuten later stond mijn zoon daar ook al, het weekend was vroeg begonnen. Vlug even tot aan de bakker gereden voor een stevig ontbijt (3 sandwiches met smeerkaas en 2 glazen chocomelk).

Rond 7h50 ben ik vertrokken richting De Haan, daar moest ik om 8h50 mijn zwemproef afleggen, net op hetzelfde tijdstip als Luc Devoogdt en Bart Vantorre. Zoals gewoonlijk was ik opnieuw te vroeg, toch maar direct naar de inschrijvingstafel gegaan en mij richting zwembad begeven. Aangezien het nog maar 8h15 was nog wat gewacht met de opwarming. Ondertussen Jimmy Devriese tegen het lijf gelopen en ook Bart maakte zijn opwachting. Toen ik rond 8h30 mijn naam hoorde afroepen sprong ik vlug het bad in om wat op te warmen. Na een lengte of 10 was er al een 2e afroep, ik moest er aan beginnen.

Ik probeerde niet te snel te starten, want 500 m is een verraderlijke afstand om jezelf op te blazen. Ik kon gelukkig snel mijn tempo vinden en kon zo mijn zwemproef afleggen in 8m23s, dit was voor mij zeer goed. Bart had op dat moment de snelste tijd staan (ondanks zijn nachtshift) 6m35s.

Toen vlug naar huis, want de fiets en loop proef was om 15h00. Thuis me wat bezig gehouden met de fiets te kuisen, wat met de buren te babbelen,… Om 12h00 een flinke spaghetti binnen gespeeld en om 13h30 opnieuw richting De Haan vertrokken.



In De Haan liep ik al snel terug Luc en Bart tegen het lijf, maar ook nog wat andere leden waren present (helaas ken ik, als nieuw lid, nog niet iedereen bij naam). Luc, Bart en ikzelf besloten een toertje op te warmen met de fiets. Daarna was het opstellen volgens de zwemtijd. Bart stond op de 15e plaats, Luc en ik stonden vlak na elkaar in het midden van het pak. Na het startschot was het stilletjes aanschuiven om er dan als een speer van door te gaan, om zo snel mogelijk in een groepje terecht te komen. Alleen was je een vogel voor de kat. Na 2 kilometer zat ik bij 2 man in het wiel al ferm uit te blazen. Van 0 naar 40 km/u beginnen fietsen is niet echt gezond. Al snel begon onze groep aan te zwellen, ik besloot niet te geweldig te zijn want echt veel fietsen had ik nog niet gedaan. Met de zijwind zouden al snel gaatjes vallen en die wilde ik nog kunnen dichtfietsen. En zo geschiedde ook, we reden veel op het kantje en af en toe moest er iemand van tussen. Ik kon het gelukkig iedere keer dicht fietsen en kon zo “relatief” gemakkelijk in de groep stand houden. Relatief, want ik heb toch een aantal maal serieus op mijn tanden moeten bijten.

Na het fietsen stoven de meeste er als een speer van door om de loopproef af te werken. Ik moest, naar goede gewoonte de eerste 3 km even op adem komen. Toch kon ik al snel een paar man bij halen. Halverwege de loopproef van 7 km begon ik er wat door te komen, maar mijn tempo op drijven was moeilijk. Ik had er op het eerste zicht niet echt een goed gevoel over. Ik arriveerde uiteindelijk na ongeveer 1u22m, kort gevolgd door Luc. Toen ik zijn looptijd hoorde 29m15s en daarna ook zijn fietstijd vergeleek met mijn fietstijd, had ik zo slecht nog niet gelopen, 31 minuten valt dan nog mee. Ik finishte uiteindelijk 58e…Volledige uitslag binnenkort op www.sportdienstdehaan.be


Thomas Boedt